Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

İmamoğlu dikeni topuğuna batarken Erdoğan hedefine nasıl yürüyebilir?

Yazar: Murat Yetkin / 05 Nisan 2025, Cumartesi / Oda: Siyaset

Ekrem İmamoğlu içeriden dışarıya “Korkma” diye seslenirken Erdoğan’ın hedefine yürüyüşü topuğundaki İmamoğlu dikeniyle artık daha zor.

Ekrem İmamoğlu, AK Parti döneminin yargı operasyonlarının simgesi haline gelen Silivri Cezaevinden “Korkma!” diye bir mesaj yayınladı; “Gaflet, dalalet içinde olanlardan korkma!” 

“Korkma” İstiklal Marşının ilk sözcüğü. “Gaflet ve dalalet, Mustafa kemal Atatürk’ün gençliğe hitabından alınma.

Üç yüz küsur genç, çoğu üniversiteli, İmamoğlu protestolarına katıldığı için cezaevinde. Gözaltına alınmaları esnasında maruz kaldıkları işkence iddiaları soruşturulmayı beklerken şimdi de adi suçluların kaldığı koğuşlarda kötü muameleye uğradıkları haberleri var. Amacın hadlerini bildirip pişman etmek olduğu anlaşılıyor. İmamoğlu onlara korkma diyor örneğin.

Mahir Polat, İmamoğlu’nun Genel Sekreter Yardımcısı. Ağır kalp hastası olduğu bilindiği halde günlerdir bürokratik işlemlerle canıyla oynanıyor. Polat’ın en büyük suçu belki de Fatih Belediye Başkanlığını 2024 seçimlerinde az kalsın kazanıp, oralarda cirit atan siyasal İslamcı çıkar gruplarının yüreğini ağzına getirmek.

İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun da Silivri’de. Belediye ile çalışan iş insanlarının İmamoğlu ve çalışma arkadaşları aleyhine tanıklık yapma baskısı altında olduğunu öne sürüyor içeriden.

“Korkma!” biraz da o iş insanlarına.

İmamoğlu dikeni topuğundayken

İmamoğlu’nun “Korkma!” çağrısının bir başka özelliği 6 Nisan’da Ankara’da toplanacak CHP Olağanüstü Kurultayı öncesinde yapılması.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kurultay’a beş kalaya dek bekleyip 3 Nisan’da aday olmayacağını açıklaması, CHP’de Kurultay sonrası köklü değişime de işaret ediyor. Tasfiyeler, kopmalar olabilir; bu da Özgür Özel tarafından göze alınmış görünüyor. İmamoğlu’nun Kurultay’da Özel’e tam destek açıklaması, formaliteden öte anlam taşıyor.

İmamoğlu artık diploması da elinden alınmış vaziyette hapiste. Görünüşte Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında aday olma koşulları ortadan kalkmış durumda. Oysa Süleyman Demirel’in veciz sözüyle “meşru zeminde çare tükenmez”.

İmamoğlu hapiste ama artık Erdoğan’ın topuğunda bir diken gibi.

AK Parti saflarında evdeki hesap çarşıya uymamış görünüyor.

Ne CHP lideri Özel’in kitleleri bu denli ateşleyebileceğini ne de ekonominin bu kadar sert tepki verebileceğini hesap etmiş görünüyorlar. Tam uluslararası dengeler Türkiye’nin lehine dönmeye başlamışken İmamoğlu’nu Erdoğan’ın yeniden seçilme hedefi önünden çekmek pahasına AK Parti (be MHP) bindiği dalı kesiyor.

Topuğunda İmamoğlu dikeniyle Erdoğan’ın hedefine yürüyüşü artık daha zor.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Ekrem İmamoğlu, Mahir Polat, Özgür Özel, Silivri

OKUMAYA DEVAM EDİN

Tek Yürek bağış kampanyasının dörtte üçü devlet kesesinden
Mehmet Ali Bayar: “İsrail-Hamas savaşının müsebbibi Netanyahu”
Gül, Erdoğan ve Davutoğlu
Erdoğan’ın AK Partisi zorda: Davutoğlu-Babacan etkisi
  • Ahmet Hakan CHP’ye vurmak için bakın neyi unutmuş: centilmenlik konusu12 Haziran 2025
  • Yeni Anayasa karşılığında Öcalan’a siyaset ve Suriye’de SDG’ye onay mı?12 Haziran 2025
  • Ümit Özdağ bırakılmadı, Gaziosmanpaşa CHP’den AK Partiye el değiştirdi11 Haziran 2025
  • Bakan kızınca Atayman’a ranza verildi ama adaletsizlik sürüyor11 Haziran 2025
  • Hem yerel hem küresel çıkar çatışmaları: ABD’de neler oluyor?11 Haziran 2025
  • Ferdi Zeyrek gözyaşlarıyla toprağa verildi. Kaza mı ihmal mi suikast mı?10 Haziran 2025
  • İsrail, Madleen ekibini tutukladığı gün 60 Filistinliyi daha öldürdü10 Haziran 2025
  • Manisa Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek kurtarılamadı. Gözler soruşturmada9 Haziran 2025
  • Akademik karnesi zayıf olan üniversite rektörlerinin temsil sorunu9 Haziran 2025
  • Filenin Sultanları yine güldürdü: dörtte dört8 Haziran 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP